Blog Single

Γαστρονομική Σαντορίνη

Κοπάνια: Ψωμάκια κριθαριού γεμιστά με σταφίδες «Κουφέτο» (ζάχαρη): Βρασμένο μέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Συνήθως σερβίρεται σε γάμους και τελετές ανοίγματος καταστημάτων.

Melitinia: Παραδοσιακό Πασχαλινό επιδόρπιο. Είναι κατασκευασμένο από μαλακό τυρί, ζάχαρη και μαστίχα. Ακατέργαστος μπακαλιάρος: Άψητος μπακαλιάρος μπακαλιάρος, κομμένος σε μικρά κομμάτια. Συνήθως σερβίρεται με σαλάτα ντομάτας.
Γεμιστά «πουλιά»: Λουλούδια κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι.
Σαντορινική πουτίγκα: Επιδόρπιο φτιαγμένο από σιμιγδάλι και γάλα (η πουτίγκα των φτωχών αποτελείται από ψωμί και γάλα, ενώ αυτή των πλουσίων αποτελείται από αυγά και σοκολάτα).

Ζυμαρικά σκόρδου: Παχιά ζυμαρικά με άφθονο σκόρδο και φρέσκια ντομάτα.


“Sfouggato”: Ανακατωμένα αυγά με πατάτες ή κολοκυθάκια.
Μαριναρισμένα ψάρια: Τηγανητά ψάρια (σκουμπρί αλόγου) με άφθονο ξύδι και «αλισμάρι» (δεντρολίβανο).


«Ψαρολιά»: Μαγειρεμένα μικρά ψάρια. Στεγνώνονται κάτω από τον ήλιο για αρκετές ημέρες. Συνήθως ένα χειμερινό φαγητό. Θεωρείται καλό σνακ κρασιού.
Μπάλες ντομάτας ή “ψευτοκεφτέτες” (ψεύτικες σφαίρες κρέατος): Τηγανητές μπάλες από σέσκουλο, μέντα, ντομάτα, κολοκυθάκια και διάφορα άλλα χόρτα σε κουρκούτι

Πηγή: http://www.santorini.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Instagram