Γαστρονομική Σαντορίνη
Κοπάνια: Ψωμάκια κριθαριού γεμιστά με σταφίδες «Κουφέτο» (ζάχαρη): Βρασμένο μέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Συνήθως σερβίρεται σε γάμους και τελετές ανοίγματος καταστημάτων.
Melitinia: Παραδοσιακό Πασχαλινό επιδόρπιο. Είναι κατασκευασμένο από μαλακό τυρί, ζάχαρη και μαστίχα. Ακατέργαστος μπακαλιάρος: Άψητος μπακαλιάρος μπακαλιάρος, κομμένος σε μικρά κομμάτια. Συνήθως σερβίρεται με σαλάτα ντομάτας.
Γεμιστά «πουλιά»: Λουλούδια κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι.
Σαντορινική πουτίγκα: Επιδόρπιο φτιαγμένο από σιμιγδάλι και γάλα (η πουτίγκα των φτωχών αποτελείται από ψωμί και γάλα, ενώ αυτή των πλουσίων αποτελείται από αυγά και σοκολάτα).
Ζυμαρικά σκόρδου: Παχιά ζυμαρικά με άφθονο σκόρδο και φρέσκια ντομάτα.
“Sfouggato”: Ανακατωμένα αυγά με πατάτες ή κολοκυθάκια.
Μαριναρισμένα ψάρια: Τηγανητά ψάρια (σκουμπρί αλόγου) με άφθονο ξύδι και «αλισμάρι» (δεντρολίβανο).
«Ψαρολιά»: Μαγειρεμένα μικρά ψάρια. Στεγνώνονται κάτω από τον ήλιο για αρκετές ημέρες. Συνήθως ένα χειμερινό φαγητό. Θεωρείται καλό σνακ κρασιού.
Μπάλες ντομάτας ή “ψευτοκεφτέτες” (ψεύτικες σφαίρες κρέατος): Τηγανητές μπάλες από σέσκουλο, μέντα, ντομάτα, κολοκυθάκια και διάφορα άλλα χόρτα σε κουρκούτι
Πηγή: http://www.santorini.gr/
Related Posts
Τι να δείτε και να κανετε όσο είσαστε στη Σαντορίνη
Μια βόλτα στο ηφαίστειο της Νέας Καμένης Κόκκινοι και μαύροι βράχοι δημιουργούν ένα άγριο τοπίο γύρω από τον κρατήρα στη Νέα Καμένη, ένα μικρό νησί στο κέντρο της καλντέρας.
Το αρχαίο Οινοποιείο
Το 1840, ο Γάλλος ταξιδιώτης Abba Pegues έγραψε: «Η Σαντορίνη προσφέρει μια συναρπαστική ποικιλία αντιθέσεων: τα ηφαιστειακά και βραχώδη βουνά, τα μισά καλλιεργημένα και τα μισά φτερά βράχια, μερικά όμορφα και άλλα απαίσια.
Αφήστε μια απάντηση